Favorieten

Inloggen / Registreren

Vul uw e-mailadres in.
Vul uw wachtwoord in.
Wachtwoord vergeten

Voer het e-mailadres in waarmee je een gratis persoonlijk account wilt aanmaken. Je ontvangt dan per e-mail met een link waarin je een wachtwoord kan aanmaken

Vul uw e-mailadres in.
Vul uw wachtwoord in.
Vul wachtwoord bevestiging in

Winkelwagen inhoud

Poools' duurzamere keuzes


Duurzaamheid

Poools’ duurzamere keuzes

De impact van fashion op het milieu is aanzienlijk. Om deze gevolgen te beperken is voor ons een verantwoorde productie met duurzamere materialen essentieel. Hierover maken wij afspraken met onze leveranciers. Omdat dit veranderings-en verbeteringsproces nooit stopt, zijn we continue in gesprek over onze duurzaamheidsstrategie. Onderstaande punten hebben wij reeds deels of geheel gerealiseerd.

 

MATERIALEN

Onze collecties zijn gemaakt van materialen van hoge kwaliteit die lang mooi blijven en meerdere seizoenen meegaan. Wij maken bewust duurzamere keuzes in ons materiaalgebruik, maar 100% duurzaam bestaat niet. Zo werken wij o.a. met biologische katoen, Tencel, Ecovero viscose en gerecycled polyester. Deze duurzamere artikelen zijn te herkennen aan het groene logo. Uit respect voor dierenwelzijn werken wij niet met bont, angora en cashmere.

 

PRODUCTIE

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde fabrieken waarbij de arbeidsomstandigheden goed en veilig zijn. Ruim 70% van onze productie is made in Europe. Naast transport voordelen is hier ook de EU regelgeving van toepassing. Ververijen hebben waterzuiveringsinstallaties die aan hoge EU normen voldoen. Tevens breien wij onze artikelen zoveel mogelijk ‘fully fashioned’, dit betekent dat de kledingstukken in vorm worden gebreid en er minder restafval ontstaat in het productieproces. Onze kleding staat garant voor jarenlang draagplezier. Wij produceren alleen datgene wij verkopen en houden minimale (service) voorraden aan. Hierdoor zorgen we dat er geen overproductie ontstaat die moet worden gedumpt.

 

OFFICE

Wij scheiden ons afval en dringen er bij onze leveranciers op aan zo min mogelijk plastic/verpakkingsmateriaal te gebruiken. Restmaterialen zoals stoffen en garens gaan naar scholen en instellingen. Daarnaast zijn onze kantoren en magazijnen uitgerust met energiebesparende LED verlichting waardoor wij een energiebesparing van 40% hebben gerealiseerd. Begin 2023 hebben wij een groot aantal zonnepanelen op het dak van ons magazijn laten plaatsen. De opbrengst is begroot op ca.100.000 kWh. Hierdoor zijn wij, voor wat de elektriciteit betreft, grotendeels zelfvoorzienend. Ons autopark bestaat inmiddels voor 50% uit 100% elektrische voertuigen. Voor een gezond klimaat in onze kantoren staan veel planten die op een natuurlijke manier de temperatuur en vochtigheid reguleren. Hierdoor hebben wij minder airco en luchtverversing nodig en besparen we op onze energiekosten. Tot slot schenken wij onze klanten uiteraard fair trade koffie en thee.

Heel veel kleine stappen in de goede richting worden uiteindelijk samen één grote stap.